top of page
BloemenVlinderverkleind.jpg

Droogbloemen

KenMbraas10_edited.jpg

Bent u net zo gek op droogbloemen als ons? Wij hebben zoveel geuren en kleuren waaruit u kunt kiezen! De droogbloemen kunt u bijvoorbeeld in een vaas zetten, fotolijstjes of een bundel Lavendel in uw kledingkast leggen voor een heerlijk frisse geur. Een kleine greep uit ons assortiment is Gipskruid, Statice en Eucalyptus. Ook hebben wij een groot assortiment aan pluimen.

Een gemengd droogbloemen boeket is E10; dit zijn 5 soorten in het boeket.
Tevens  bieden wij u de mogelijkheid uw eigen krans te maken.

Kijk onder het kopje 'Workshops' voor meer informatie.

Eetbare Bloemen

viooltjeseetbaarerkleind3.jpg

Viooltjes zijn mild van smaak en worden vaak gebruikt als garnering van desserts, door de sla of meekoken in de groentesoep. Wij kweken onze viooltjes zelf, ze blijven de gehele zomer goed en worden wel een tot halve meter lang!

Tip: Viooltjesrijst met paddestoelen  (en meer)

eetbare bloem oxalisbwekeeert.jpg

Zowel het blad en de bloem van de Oxalis zijn eetbaar, erg verfrissend en licht pittig in verschillende salades. Het bevat oxaalzuur, wat de bladeren en bloemen een zurige smaak geeft en kan zowel rauw als gesmoord (met mate) gegeten worden.

Tip: Aardpeersoep met gehoornde klaverzuring, gefrituurde salie en aardpeerchips

oostindische kersTestverkleind.jpg

De Oost-Indische kers is zowel een specerij als geneeskrachtige plant. De bloemen, bladeren en zaden zijn eetbaar en scherp van smaak dat lijkt op mierikswortel. De bladeren kunnen worden ingezout en de bloemknoppen en vruchten kunnen worden gemarineerd. De Oost Indische kers is ook een prachtige bodemdekker.

Tip: Vijgen salade met Oost-Indische kers bloemetjes en geitenkaas

borage23verkleind.jpg

Borage - Bernagie, ook wel komkommerkruid, zijn ruwharige planten met blauwe bloemen. De bloem gaat goed met sla en andere zomerse gerechten. De plant is geneeskrachtig en wordt veel gebruikt in voedingssuplementen vanwege de hoge waardes aan o.a. Vitamine C. Deze plant is favoriet bij bijen, maakt veel nectar aan en u zult zien dat de bijen op en aan vliegen.

Tip: Rigatoni met Bernagie

Verse en gedroogde Alliums

alliumverkleind.jpg

Wij hebben zeer mooie Alliums in onze winkel. Deze verse of gedroogde  sieruien zijn uitermate geschikt als decoratie! Ze doen het goed in boeketten, een vaas of gewoon op uw tafel. 

Plukkerij & Veldboeketten

pluktuinbewerktverkleind.jpg

Kom zelf uw bloemen plukken of kies uit onze kant & klare veldboeketten. U kunt kiezen uit een verschillend aantal stelen. U kunt kiezen uit een groot assortiment bloemen om te plukken. Vanaf het voorjaar hebben wij een nieuw concept: De Theetuin. Deze zal in 2021 gerealiseerd worden.

bottom of page