top of page
KenMBraas1.jpg

Neem een kijkje in onze winkel en vind talloze tuin- en kamerplanten, zoals onze eigen gekweekte Slaapkamergeluk, Viooltjes of Geraniums . De viooltjes worden tot wel een halve meter lang en blijven de hele zomer goed! Soms experimenteren wij met de geur van onze geraniums, u kunt ernaar vragen of zich laten verrassen in onze winkel.

Tuin-  en Kamerplanten

CitroenGeraniums.jpg

Bij ons vindt u verschillende soorten geurende Geraniums, waaronder chocola en de populaire, muggenwerende citroen.

De planten verspreiden de geur via kleine klieren aan de bovenkant van het blad. Door wrijving openen de kliertjes zich en komt er een geurende olie vrij. Tussen de vele bestandsdelen bezit de plant etherische oliën welke antibacteriele eigenschappen hebben en bijvoorbeeld hoesten verminderd

viooltjesbewerktverkleind.jpg

Viooltjes zijn winterharde planten die erg gewild zijn vanwege hun zachte, mooie uiterlijk en omdat ze als een van de weinige planten tijdens de herfst en winter nog mooi zijn.
Wij kweken onze viooltjes zelf en vele worden tot een halve meter lang! De plantjes zijn makkelijk te verzorgen en kunt u kwijt op uw balkon, terras of in de tuin.

Alocasia plantbewerktverkleind.jpg

Alocasia wordt ook wel olifantsoor genoemd. Dit komt door de kenmerkende grote bladeren die wel 1 meter kunnen worden! 

Deze plant komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden en is dus gewend aan veel vochtigheid. Zorg dus dat de grond altijd licht vochtig blijft (niet te droog, niet te nat) en dat de plant goed wordt geplaatst omtrent het licht. Gaat de plant richting de zon groeien, dan betekent dit dat het te weinig daglicht krijgt.

De Alocasia heeft ook een prachtige stengel dat zich kenmerkt vanwege de zebra print.

slaapkamergelukverkleind.jpg

Slaapkamergeluk is een vaste plant die behoort tot de brandnetelfamilie. De plant komt van nature voor op Corsica, de Balearen, Sardinië en in het Middellandse Zeegebied. Wij kweken de diverse maten zelf! De plant wordt vooral gebruikt als kamerplant, maar is tegenwoordig ook goed te houden als tuinplant.

Easy Care planten

rhipsalis1verkleind.jpg

De Rhipsalis, een geslacht van de cactussen, is een makkelijke plant met veel diversiteit. Terwijl het weinig eisen stelt qua licht kan de Rhipsalis ook prima een week zonder water. De stengels kunnen dun en lang zijn, breed en geribbeld of krullend en rond. De Rhipsalis is een succulent die vaak als hangplant wordt verkocht. De Rhipsalis wordt ook wel Koraalcactus of Mistletoe-cactus genoemd.

SelfCare1verkleind.jpg

Ook hebben wij planten die met weinig aandacht toch net zo goed meekomen, namelijk de cactussen! 
Deze stekelige vrienden leven in warme, woestijnachtige streken. Er bestaan maar liefst 1800 verschillende cactussoorten; zoveel hebben wij er niet, maar zeker een groot assortiment! Door hun bijzondere vormen en gemakkelijke verzorging, zijn cactussen op heel wat vensterbanken terug te vinden.

bottom of page